Gemiddelde Conditieverbetering 14%

Stuur een e-mail of bel 06 24 823 780

Voedingssupplementen bij Fitstreet

1. Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn tabletten, capsules, poeders of druppels met actieve stoffen voor je gezondheid. Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Vitamines zijn de bekendste, maar ook producten met mineralen, kruiden, visolie, probiotica, glucosamine of andere meer innovatieve producten kunnen geschaard worden onder voedingssupplementen. Ze zien er misschien uit als geneesmiddelen, maar zijn het niet. Voedingssupplementen zijn vrij te koop.

2. Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het lukt veel mensen niet om elke dag gezond en gevarieerd te eten (2 stuks fruit en 200 gram groente te eten of 2x per week vette vis). Een multivitamine, visolie of vitamine D kan dan een goede aanvulling zijn. In bepaalde omstandigheden, zoals tijdens zwangerschap, sporten, ouder worden, chronische ziekte of stress heeft je lichaam behoefte aan extra voedingsstoffen. Daarnaast kiezen mensen voor een supplement voor bijvoorbeeld de nachtrust, ter ondersteuning van sterke botten of voor een gezond cholesterolgehalte.

3. Waarom moet ik een voedingssupplement innemen tijdens of direct na de maaltijd?
In het eten zitten stoffen die de opname van voedingssupplementen verhogen. Zo verhoogt de aanwezigheid van vet de opname van vetoplosbare vitamines. Vandaar dat wij adviseren om voedingssupplementen tijdens of direct na de maaltijd in te nemen.

4. Waarom heeft Fitstreet gekozen voor Virtuoos?
Uitgangspunt is dat wij hoogwaardige producten willen afnemen. Bij de selectie van de grondstoffen (biologische actieve ingrediënten) maakt Virtuoos gebruik van een wereldwijd netwerk van grondstofleveranciers. Kwaliteit is één van de drie kernwaarden van deze organisatie en waar het productontwikkeling betreft is kwaliteit dan ook leidend ten opzichte van prijs. Ons inziens is het bestaansrecht van een voedingssupplement direct gerelateerd aan de werkzaamheid er van. Dit heeft als gevoeg dat de eindproducten effectieve en exclusieve extracten bevatten wat resulteert in een relatief hogere consumentenprijs.

5. Welke voedingssupplementen zitten er in het basispakket van Fitstreet?
-Multi Oxidant Control (zonder B6).
Bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen
Vrij van vitamine B6
Draagt aan extra energie bij vermoeidheid
Met antioxidanten vitamine C, E, B2, Selenium, Zink, Koper en Mangaan
Met vitamine D voor de spieren
Mangaan, goed voor het kraakbeen. 
-Krill Omega-3 Support
Krill Omega-3 Support is de nieuwe generatie Omega-3. Deze onverzadigde vetzuren zijn niet afkomstig uit vette vissoorten, maar worden gewonnen uit Krill. Krill is een verzamelnaam voor ongeveer 80 soorten kleine garnaalachtige schaaldiertjes van 1 tot 6 centimeter. Dankzij de unieke samenstelling van Krillolie worden de Omega-3 vetzuren DHA en EPA goed opgenomen. Daarom past Krill Omega-3 Support uitstekend binnen de basissuppletie van iedereen die een gezondheids- of bewegingsprogramma volgt.
-D3-600 IU
Vitamine D staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Vitamine D heeft veel verschillende functies en is daardoor belangrijk voor de algehele gezondheid. Zo zorgt vitamine D mede voor een goede weerstand en draagt het bij aan het behoud van sterke botten. Vrij recent is ontdekt dat vitamine D belangrijk is voor een normale spierfunctie en dus mogelijk van invloed kan zijn op sportprestaties. Sindsdien is er ook binnen de sportwereld steeds meer belangstelling voor de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden van vitamine D.
-Magnesium
Magnesium is een essentieel mineraal dat in bijna alle lichaamscellen voorkomt. Het speelt een sleutelrol bij veel verschillende stofwisselingsreacties in ons lichaam. Magnesiumsuppletie is populair onder sporters, bijvoorbeeld omdat magnesium bijdraagt aan de fitheid en goed is voor de spieren. Magnesium draagt net als calcium bij aan een normale spierwerking. Het mineraal ondersteunt een normale spierwerking en is belangrijk om de spieren soepel te houden. Tevens speelt magnesium een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen, het opbouwen van (lichaams)eiwit en helpt het energie vrij te maken uit de voeding. Bovendien is magnesium goed bij vermoeidheid en moeheid.

 

 

 

 

Openingstijden

Sporten altijd op afspraak.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Adresgegevens

Notaristuin 4
7101 RA Winterswijk
Bel: 0543 842829
info@fitstreet-winterswijk.nl